Viața în Împărăția lui Isus


Credincioșii au murit față de păcat prin faptul că au murit împreună cu Cristos în moartea Lui istorică, pe cruce. De aceea, pentru noi Evanghelia istorică, crucea aceea istorică este atât de importantă și luptăm pentru ea. Pentru că momentul acela este foarte important. Dacă momentul acela (1 Corinteni 15) ar pica, înseamnă că toată experiența noastră spirituală ar pica de asemenea.

În momentul în care cineva este îndreptățit, moare împreună cu Cristos pe cruce. Sau moare în moartea lui Cristos. Și pentru că se întâmplă lucrul acesta, omul cel vechi moare față de păcat. Și când moare față de păcat, devine sclavul lui Isus, pentru că face parte dintr-un domeniu nou, din această împărăție a lui Isus, în care nu mai ești sclavul păcatului, ci ești sclavul lui Isus. Trebuie să existe un împărat și Împăratul este Isus - ești sclavul Lui.

Realitatea faptului că noi am ieșit din această zonă a păcatului se datorează faptului că Isus a înviat, și în învierea Lui vedem această moarte a Lui față de păcat.

Puterea care l-a înviat pe Isus Cristos din morți este puterea care lucrează în noi. Și dacă puterea aceea lucrează în noi, cu siguranță nu putem să trăim vieți care sunt caracterizate de un stil de viață păcătos.

Nicu Sotir