Înțelepciune în mijlocul conflictului

Conferința „Rezolvarea Conflictului” - Sesiunea 6


În mijlocul dificultăților și conflictului, trebuie să Îi fim plăcuți lui Dumnezeu. Căutăm să-I fim plăcuți lui Dumnezeu și avem speranța că vom avea pace cu oamenii din jur. Lucrul acesta nu este întotdeauna adevărat, dar omul care îi este plăcut lui Dumnezeu le dă mai puține ocazii dușmanilor lui ca să pornească o ceartă. Când căile tale Îi sunt plăcute lui Dumnezeu, dușmanii tăi vor tinde să trăiască în pace cu tine.

E cel mai bine să oprești o ceartă la început. În munți, un izvor e foarte mult. Dar pe măsură ce râul adună afluenți, se face din ce în ce mai mare. Conflictele sunt în felul acesta. Ar trebui să încerci să oprești certurile cât de devreme se poate.

Ascultă toată povestea. De prea multe ori, conflictele pornesc de la o jumătate de adevăr. Intri într-un conflict atât de mult, încât nu mai asculți, pentru că ești absolut sigur că știi la ce se referă. Trebuie să înveți să asculți oamenii și să nu îți formulezi răspunsul înainte de a ști cu adevărat despre ce e vorba. E foarte important ca în mijlocul conflictului să te asiguri că ai toate informațiile.

Ia în considerare că s-ar putea să fii cel puțin parțial greșit. Asigură-te că ai toate detaliile în ordine.

Caută pacea urmărind înțelepciunea pe care cartea Proverbe o oferă. Identifică lucrurile care stârnesc conflicte păcătoase și evită-le. Recunoaște atunci când conflictul este necesar și abordează-l într-un mod plăcut lui Dumnezeu. Fii conștient de modul în care Dumnezeu e la lucrul în mijlocul acelui conflict.

Pastor R. K.