Influența unei mame credincioase


| Text biblic: 2 Timotei 3:10-17 »2 Timotei 3:10-17; 2 Timotei 1:5 | Tematică: Creșterea copiilor

Dacă vrei să fii o mamă credincioasă care își influențează copiii, primul element la care trebuie să te gândești este că trebuie să se vadă credința ta. Cei din jurul tău trebuie să vadă că există o credință autentică, neprefăcută.

Nimeni nu poate să transmită mai departe ceea ce nu posedă. Nu ai cum. Dacă tu nu cunoști evanghelia cu adevărat, nu ai cum să transmiți evanghelia cu adevărat. Dacă credința ta este una prefăcută, una artificială, asta este ceea ce vei transmite mai departe copiilor tăi.

Modul în care Eunice a prezentat Scriptura copiilor ei a fost în așa fel încât să-L cunoască pe Cristos. În momentul în care prezinți Scripturile copiilor, dacă sunt doar niște ore de moralizare, de etică, să devină din ce în ce mai morali... Nu ăsta e scopul investiției. Nu ăsta e scopul, să devină copiii noștri mai buni. Scopul pentru care le punem copiilor Scripturile în mâini este să-L cunoască pe Isus Cristos. Dacă ajung în iad, doar că au fost niște adolescenți și niște tineri mai buni decât alții din contextul lor - dar ajung în iad, degeaba am petrecut tot timpul acela să vorbesc despre ce grozav e să fii creștin.

Subliniați lucrul acesta! În momentul în care prezentăm Scripturile copiilor, trebuie să-L vadă pe Cristos, trebuie să vadă neprihănirea lui Cristos, trebuie să vadă crucea lui Cristos. Trebuie să vadă că ei sunt depravați și că sunt răi și că nu sunt buni de nimic și că au nevoie de Isus. Asta trebuie să vadă copiii.

Nicu Sotir