Ațintiți-vă privirea la Isus

Un remediu pentru dezamăgire


| Tematică: Viața creștină

Cei mai mulți oameni pe care i-am consiliat sau sfătuit sau cu care am vorbit frățește au fost oamenii care erau dezamăgiți de alți oameni. E interesant… cred că unul din elemente pe care le-am regăsit adesea în contextul acesta al mișcării evanghelice e tocmai dezamăgirea aceasta față de alții.

Te uiți în stânga, te uiți în dreapta, te mai uiți și înapoi… Tot timpul te uiți în jur. În loc să te uiți la Cristos, să mergi înainte, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău și să mergi înainte. Asta nu într-un sens fatalist, în sensul în care nu te interesează de fratele sau de sora ta care cade (o să ne uităm imediat la aspectul ăsta). Însă…

Ascultați! Și ăsta este și sfatul pe care Pavel îl dă în Galateni 6:1, când zice: „Ai grijă când îl ajuți pe fratele sau sora care a căzut, să nu cazi și tu în păcatul lui.” Ascultați! Când puneți aceste două sfaturi împreună, cel din Evrei 12 și cel din Galateni 6, îl ajuți pe fratele sau sora ta tu uitându-te țintă la Cristos.

Am văzut de asemenea oameni care au încercat să-i ajute pe alți oameni și au căzut în același… nu neaparat în păcatul lor, dar au căzut în discuțiile și în atitudinea și în toată starea în care erau cei pe care ei încercau să-i ajute și să-i sfătuiască. Tocmai pentru că persoana în cauză nu și-a ținut ochii ațintiți către Cristos. Și e ușor să facem lucrul ăsta.

Îl ajuți pe fratele sau sora ta uitându-te țintă la Cristos.

Acesta e un lucru pe care să nu-l uităm in mesajul din dimineața aceasta: Că trebuie să ne uităm țintă la Cristos și să alergăm în felul acesta. Unu, pentru că El înțelege suferința și încercarea din partea oamenilor mai bine decât oricare dintre noi. Nu? Credeți lucrul acesta? A fost batjocorit vreunul dintre noi mai mult decât Isus? Și ascultați: uneori noi suntem batjocoriți pe drept. Isus a fost tot timpul batjocorit pe nedrept. Niciunul dintre noi nu am suferit până la sânge. Isus a suferit până la sânge împotriva păcatului, deși păcatul nu era al Lui.

Dacă ar fi să căutăm un model care să ne inspire mai mult, nu există altul! Nu există niciunul decât Cristos! Și de aceea ar trebui să fim motivați să ne uităm țintă la El!